KookJij

Roti - indisch plat brood

Een heerlijk roti - indisch plat brood recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5-6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roti - indisch plat brood te bereiden

Doe het meel in een kom, voeg zout en lepel olie toe. Voeg beetje bij beetje lauw water toe totdat je een soepel deeg hebt gekregen. Dek de kom af en laat rusten voor 20 min.
Verwarm je rotipan voor op het vuur (dit is een hele platte plaat) als je die niet hebt kun je een gewone non-stick braadpan gebruiken. Neem wat deeg ter grote van een citroen af en rol in je hand tot een bal, rol die dan uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Neem het platte deeg in je hand en klap het overtollige deeg eraf door tussen je handen te gooien, en leg het op de rotipan. Als de boven kant droog uitziet, draai de roti om. Als de onderkant bruine plekken vertoont draai je het weer om om de eerste kant af te bakken. De roti hoort te rijzen tot een bol, je kan helpen door er met een platte spatula op te drukken.
Blijf kijken want ze branden snel aan!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

MM Jonas

MM Jonas zegt:
Ik ben nu aan het maken maar z e breken...
Hoe op te lossen?
groetjes Janine
Mathilde

Mathilde zegt:
Goed recept, kleine fout in de benaming. Het is een Indiaas recept, want het komt uit India. Indisch is een recept uit het voormalig Nederlands Indië nu Indonesie, ander land!
Anna

Anna zegt:
Vind het altijd knap hoor, koken voor een groot gezelschap, een hele organisatie;);) Ik zal aan je denken als er weer wat te vieren valt:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Ja, was een drukte om het voor te bereiden, maar alleszins de moeite waard!
Heb al meer voor grote gezelschappen gekookt en
het is altijd goed gelukt; het is dan ook mijn hobby om de catering te verzorgen.:D
Anna

Anna zegt:
80 personen???? Respect hoor!!!:D:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Ik ben niet zo handig in het maken van de roti,maar heb een alternatief gevonden:Ik maak dunne pannenkoekjes van bara-meel en het valt ook in de smaak bij de Surinaamse vrienden;heb roti gemaakt met kip massala voor een bruiloft van 80 personen.Allemaal leuke reacties gehad:D
silvah

silvah zegt:
Lijkt heerlijk, ga ik zeker uit proberen :D