Recept
« Terug naar recepten
Roti - indisch plat brood
PT30M
Roti - indisch plat brood
Een heerlijk roti - indisch plat brood recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
zainab haider
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5-6 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti - indisch plat brood te bereiden
Doe het meel in een kom, voeg zout en lepel olie toe. Voeg beetje bij beetje lauw water toe totdat je een soepel deeg hebt gekregen. Dek de kom af en laat rusten voor 20 min.
Verwarm je rotipan voor op het vuur (dit is een hele platte plaat) als je die niet hebt kun je een gewone non-stick braadpan gebruiken. Neem wat deeg ter grote van een citroen af en rol in je hand tot een bal, rol die dan uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Neem het platte deeg in je hand en klap het overtollige deeg eraf door tussen je handen te gooien, en leg het op de rotipan. Als de boven kant droog uitziet, draai de roti om. Als de onderkant bruine plekken vertoont draai je het weer om om de eerste kant af te bakken. De roti hoort te rijzen tot een bol, je kan helpen door er met een platte spatula op te drukken.
Blijf kijken want ze branden snel aan!
Verwarm je rotipan voor op het vuur (dit is een hele platte plaat) als je die niet hebt kun je een gewone non-stick braadpan gebruiken. Neem wat deeg ter grote van een citroen af en rol in je hand tot een bal, rol die dan uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Neem het platte deeg in je hand en klap het overtollige deeg eraf door tussen je handen te gooien, en leg het op de rotipan. Als de boven kant droog uitziet, draai de roti om. Als de onderkant bruine plekken vertoont draai je het weer om om de eerste kant af te bakken. De roti hoort te rijzen tot een bol, je kan helpen door er met een platte spatula op te drukken.
Blijf kijken want ze branden snel aan!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mathilde zegt:
Anna zegt:
bametz-saffrie zegt:
Heb al meer voor grote gezelschappen gekookt en
het is altijd goed gelukt; het is dan ook mijn hobby om de catering te verzorgen.:D
bametz-saffrie zegt:
MM Jonas zegt:
Hoe op te lossen?
groetjes Janine