Rotie wordt met de hand gegeten dus geen mes en/of vork.
Rotie openvouwen kip er tussen met wat saus,aardapeel sambal en de sperciebonen.
Dicht vouwen en eten maar (met de hand)
Recept
« Terug naar recepten
Rotie
PT60M
Rotie
Een heerlijk rotie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hero Smallegange
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 a 5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
van een surinaamse vrien
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rotie te bereiden
1
Een deeg maken van de in 1 genoemde ingrediente.
De deeg tot balletjes draaien ca 20 stuks.
10 minuten laten rusten.
In een het midden een klein holletje maken en vullen met de gemalen komijnzaad en sluiten.
De deegballen uitrollen met een deegrol.
In het midden een klein holletje maken en vullen met de gemalen komijnzaad.
De uitgerolde deegballen (zo groot als een pannenkoek)in smeren met wat olie.
en bakken in een droge koekenpan.
Omdraaien en de andere kant bakken.
opvouwen en weg zetten.
2
De aardappels schillen en in stukjes snijden.
de uien schoonmaken en klein snijden
Komijne zaad droog bakken in een koekenpan.
(tot ze bruin/zwart kleuren)
Daarna fijn stampen met een vijzel.
De aardappelen de Uien op zetten met wat water.
De kippepoten en de masala bijvoegen.
Tijdens het koken de maggi blokjes en de peper en zout oevoegen.Pan afsluiten en het geheel gaar laten worden.als het geheel gaar is,op een bord opscheppen en de sperciebonen en twee Rotti's er naast.
Ekstra.Als je van sambal houdt
Aardappel sambal.
Gekookte aardappel fijn wrijven en mengen met wat pepers
Een deeg maken van de in 1 genoemde ingrediente.
De deeg tot balletjes draaien ca 20 stuks.
10 minuten laten rusten.
In een het midden een klein holletje maken en vullen met de gemalen komijnzaad en sluiten.
De deegballen uitrollen met een deegrol.
In het midden een klein holletje maken en vullen met de gemalen komijnzaad.
De uitgerolde deegballen (zo groot als een pannenkoek)in smeren met wat olie.
en bakken in een droge koekenpan.
Omdraaien en de andere kant bakken.
opvouwen en weg zetten.
2
De aardappels schillen en in stukjes snijden.
de uien schoonmaken en klein snijden
Komijne zaad droog bakken in een koekenpan.
(tot ze bruin/zwart kleuren)
Daarna fijn stampen met een vijzel.
De aardappelen de Uien op zetten met wat water.
De kippepoten en de masala bijvoegen.
Tijdens het koken de maggi blokjes en de peper en zout oevoegen.Pan afsluiten en het geheel gaar laten worden.als het geheel gaar is,op een bord opscheppen en de sperciebonen en twee Rotti's er naast.
Ekstra.Als je van sambal houdt
Aardappel sambal.
Gekookte aardappel fijn wrijven en mengen met wat pepers
Mijn kookverhaal (Hero Smallegange)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hero Smallegange zegt:
De smaak van de masala trekt in het vlees tijdens het koen.
Dus niet voor bakken
Marina zegt:
Even een vraagje. Bak je de kip niet eerst even aan dan voor dat je het mee laat koken?
Ik marineer de kip, bak hem en daarna doe ik hem bij het aardappel mengsel.
groetjes:o
sylviadew zegt:
sylviadew zegt:
bametz-saffie zegt:
:p:D