KookJij

Rotie

Een heerlijk rotie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 a 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: van een surinaamse vrien
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rotie te bereiden

1
Een deeg maken van de in 1 genoemde ingrediente.
De deeg tot balletjes draaien ca 20 stuks.
10 minuten laten rusten.
In een het midden een klein holletje maken en vullen met de gemalen komijnzaad en sluiten.
De deegballen uitrollen met een deegrol.
In het midden een klein holletje maken en vullen met de gemalen komijnzaad.
De uitgerolde deegballen (zo groot als een pannenkoek)in smeren met wat olie.
en bakken in een droge koekenpan.
Omdraaien en de andere kant bakken.
opvouwen en weg zetten.

2
De aardappels schillen en in stukjes snijden.
de uien schoonmaken en klein snijden
Komijne zaad droog bakken in een koekenpan.
(tot ze bruin/zwart kleuren)
Daarna fijn stampen met een vijzel.
De aardappelen de Uien op zetten met wat water.
De kippepoten en de masala bijvoegen.
Tijdens het koken de maggi blokjes en de peper en zout oevoegen.Pan afsluiten en het geheel gaar laten worden.als het geheel gaar is,op een bord opscheppen en de sperciebonen en twee Rotti's er naast.

Ekstra.Als je van sambal houdt
Aardappel sambal.
Gekookte aardappel fijn wrijven en mengen met wat pepers

Mijn kookverhaal (Hero Smallegange)

Rotie wordt met de hand gegeten dus geen mes en/of vork.
Rotie openvouwen kip er tussen met wat saus,aardapeel sambal en de sperciebonen.
Dicht vouwen en eten maar (met de hand)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffie

bametz-saffie zegt:
Soms ben ik een luie kok..heb de rotie gemaakt met bara-meel.Handel net als het maken van pannenkoeken,maar gebruik geen melk om aan te lengen,maar water.De tefalpan vet ik in met een propje papier gedrenkt in olie en maak dunne pannenkoekjes.Het smaakt óók lekker


:p:D
Hero Smallegange

Hero Smallegange zegt:
Marina.
De smaak van de masala trekt in het vlees tijdens het koen.
Dus niet voor bakken
Marina

Marina zegt:
Hoi,
Even een vraagje. Bak je de kip niet eerst even aan dan voor dat je het mee laat koken?
Ik marineer de kip, bak hem en daarna doe ik hem bij het aardappel mengsel.
groetjes:o
sylviadew

sylviadew zegt:
Ik haal wel eens alleen de vellen en maak het prutje zelf. Het lijkt me heel lekker ik ga deze proberen.
sylviadew

sylviadew zegt:
Ja, dat wordt een beetje lastig met alleen bakmeel. Ik heb er gisteren weer een gegeten bij mijn Surinaamse toko. :p
heroalyd

heroalyd zegt:
Sorrie ik ben 1 kg meel vergeten