Recept
« Terug naar recepten
Rouleau van rundersukade
PT60M
Rouleau van rundersukade
Een heerlijk rouleau van rundersukade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sligro/ven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rouleau van rundersukade te bereiden
Snijd het vlees in grove stukken en kruid het.schroei het vlees dicht en smoor het daarna verder in de oven op lage temperatuur(100 graden).Snipper ondertussen de sjalotjes en zweet deze aan in olijfolie.Blus de sjalotjes af met port.Voeg hier de kalfsfond aan toe en kook het geheel in tot een glace.Verkruimel ondertussen de sukade en meng hier de glace en het ganzenvet doorheen.Wikkel de sukade in plasticfolie en rol het geheel tot een worst.Laat dit 12 uur opstijven in de koelkast en snijd er daarna dikke plakken van.Haal de plakken tenslotte door de bloem en bak ze in olie tot er een mooi bruin korstje ontstaat.
bas zegt: