KookJij

Rouleau van rundersukade

Een heerlijk rouleau van rundersukade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sligro/ven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rouleau van rundersukade te bereiden

Snijd het vlees in grove stukken en kruid het.schroei het vlees dicht en smoor het daarna verder in de oven op lage temperatuur(100 graden).Snipper ondertussen de sjalotjes en zweet deze aan in olijfolie.Blus de sjalotjes af met port.Voeg hier de kalfsfond aan toe en kook het geheel in tot een glace.Verkruimel ondertussen de sukade en meng hier de glace en het ganzenvet doorheen.Wikkel de sukade in plasticfolie en rol het geheel tot een worst.Laat dit 12 uur opstijven in de koelkast en snijd er daarna dikke plakken van.Haal de plakken tenslotte door de bloem en bak ze in olie tot er een mooi bruin korstje ontstaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bas

bas zegt:
Dat is dan ook rosbief en geen sucade.
hanshoppenbrouwer

hanshoppenbrouwer zegt:
als het vlees de kleur heeft van de foto, dan heb je ergens iets niet goed gedaan. de tijd in de oven is behoorlijk minimaal 4 uur denk ik.