Recept
« Terug naar recepten
Roze consommé van Parijse champignons
PT30M
Roze consommé van Parijse champignons
Een heerlijk roze consommé van parijse champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roze consommé van Parijse champignons te bereiden
Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Bak ze 10 minuten in de warme boter. Bestrooi ze met zout en peper.
Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.
Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.