Recept
« Terug naar recepten
Rozemarijn aardappels van de BBQ
PT75M
Rozemarijn aardappels van de BBQ
Een heerlijk rozemarijn aardappels van de bbq recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Diverse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozemarijn aardappels van de BBQ te bereiden
Borstel de aardappels goed schoon in water en snij ze vervolgens in zoveel mogelijk gelijke parten. Niet te klein anders vallen ze door het rooster van de BBQ.
In ruime pan water 10 minuten koken en daarna afgieten. Laten afkoelen en in schall doen. Olie en rozemarijn erbij en goed door elkaar husselen.
In de BBQ (gesloten type) aan een zijde hete briketten leggen. Rooster erop leggen. Leg vervolgens een dubbelgevouwen stuk alluminiumfolie (boven de grens waar het vuur ophoud en het lege deel begint.
Leg de aardappel parten op het gedeelte waar geen vuur onder zit en sluit de deksel. Na 30 tot 45 minuten heb je heerlijke BBQ friet. Wat zout erover klaar.
In ruime pan water 10 minuten koken en daarna afgieten. Laten afkoelen en in schall doen. Olie en rozemarijn erbij en goed door elkaar husselen.
In de BBQ (gesloten type) aan een zijde hete briketten leggen. Rooster erop leggen. Leg vervolgens een dubbelgevouwen stuk alluminiumfolie (boven de grens waar het vuur ophoud en het lege deel begint.
Leg de aardappel parten op het gedeelte waar geen vuur onder zit en sluit de deksel. Na 30 tot 45 minuten heb je heerlijke BBQ friet. Wat zout erover klaar.