Recept
« Terug naar recepten
Rozemarijn chorizo fougasse
PT90M
Rozemarijn chorizo fougasse
Een heerlijk rozemarijn chorizo fougasse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Lorainne Pascale
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozemarijn chorizo fougasse te bereiden
Brood, gist, zout en water mengen, daarna in de machine kneden voor 5 minuten of met de hand 10 minuten. Uit de machine de rozemarijn en 25 gr chorizo door het deeg mengen, een bol maken, met de deegroller een langwerpig platte ovaal rollen. In het midden van de ovaal een inkeping maken en 3 schuine sneetjes in de beide helften, de inkepingen open maken (omdat het deeg nog moet rijzen ) Olijfolie erover met de kwast en met plastic folie afdekken. Op een warme plek 30 min laten rijzen. Melk erover kwasten en de rest van de chorizo erover en eventueel nog wat rozemarijn naaldjes.
In de voorverwarmde oven (200oC) ijsklonten op de bodem gooien (ongeveer 12 - 15 stuks) dat is om het een mooie korst te geven. 30 min. op 200oC.
In de voorverwarmde oven (200oC) ijsklonten op de bodem gooien (ongeveer 12 - 15 stuks) dat is om het een mooie korst te geven. 30 min. op 200oC.