Recept
« Terug naar recepten
Rozijnen bollen
PT120M
Rozijnen bollen
Een heerlijk rozijnen bollen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnen bollen te bereiden
De bereiding is dezelfde als die voor rozijnen brood,het deeg wordt niet gebakken maar gekookt.
Hiervoor moet je water met zout aan de kook brengen, maak een soeplepel nat en steek de deeg ermee af met behulp van een andere lepel laat je de deegbal in het water glijden.Na 5 min kooktijd met behulp van een schuimspaan eruit halen en in een zeef laten uitlekken.Laten afkoelen.Snij ze mittendoor en laat ze in de boter bruin bakken aan beide kanten, opdienen met bruine suiker.
Hiervoor moet je water met zout aan de kook brengen, maak een soeplepel nat en steek de deeg ermee af met behulp van een andere lepel laat je de deegbal in het water glijden.Na 5 min kooktijd met behulp van een schuimspaan eruit halen en in een zeef laten uitlekken.Laten afkoelen.Snij ze mittendoor en laat ze in de boter bruin bakken aan beide kanten, opdienen met bruine suiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
dan zegt: