KookJij

Rozijnen bollen

Een heerlijk rozijnen bollen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozijnen bollen te bereiden

De bereiding is dezelfde als die voor rozijnen brood,het deeg wordt niet gebakken maar gekookt.
Hiervoor moet je water met zout aan de kook brengen, maak een soeplepel nat en steek de deeg ermee af met behulp van een andere lepel laat je de deegbal in het water glijden.Na 5 min kooktijd met behulp van een schuimspaan eruit halen en in een zeef laten uitlekken.Laten afkoelen.Snij ze mittendoor en laat ze in de boter bruin bakken aan beide kanten, opdienen met bruine suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dan

dan zegt:
Mijn grootmoeder maakte ze ook en wij noemden dat knebbels :p
mdc

mdc zegt:
het kan zijn de oorsprong van het recept weet ik niet, mijn grootmoeder woonde aan de kust maar heeft ook in haar jonge jaren in het limburgse gewoont (Belgie),ik ben ook reeds een halve eeuw oud.
Nigella

Nigella zegt:
Dat is iets dat ik ook als kind ontzettend veel gegeten heb. En mijn moeder ook heel veel gemaakt heeft voor onze (nu volwassen) kinderen. Maar ik dacht dat de Nederlanders daar Jan in de zak of iets dergelijks tegen zeggen
Joke

Joke zegt:
Heerlijk. Heel leuk recept.:o
Tania

Tania zegt:
Bedankt Martine, ik ga het deze week nog uitproberen. :)
mdc

mdc zegt:
Sorry Tania mijn recept is bij de broden te vinden veel erfolg;)
Tania

Tania zegt:
Martine waar staat het recept voor rozijnenbrood? :o