Recept
« Terug naar recepten
Rozijnen brood
PT120M
Rozijnen brood
Een heerlijk rozijnen brood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnen brood te bereiden
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet de gist die in lauwe melk met de suiker gebroken is. Maak het kuiltje toe met de bloem en laat afgedekt een tijdje gaan tot het meel gebroken is. Dan de geklopte eieren en als laatste de malse boter, bewerk het deeg tot een veerkrachtige massa. Ik maak mijn rozijnen brood met een Kennwood mixer.
De rozijnen in een beetje bloem mengen en dan onder het deeg kneden. (niet met de mixer) Laat het op een tochtvrije plaats rijzen, overdek met een doek. Als de massa ongeveer verdubbeld is, het deeg in 2 stukken delen, nogmaals goed doorkneden en kloppen, de broden in een vorm leggen en weer laten rijzen. De oven op 220° voorverwarmen. De broden met een geklopt eigeel melk mengsel bestrijken en in ongeveer 50 min bakken.
Na de baktijd het brood met koud water bestrijken.
De rozijnen in een beetje bloem mengen en dan onder het deeg kneden. (niet met de mixer) Laat het op een tochtvrije plaats rijzen, overdek met een doek. Als de massa ongeveer verdubbeld is, het deeg in 2 stukken delen, nogmaals goed doorkneden en kloppen, de broden in een vorm leggen en weer laten rijzen. De oven op 220° voorverwarmen. De broden met een geklopt eigeel melk mengsel bestrijken en in ongeveer 50 min bakken.
Na de baktijd het brood met koud water bestrijken.
Martine zegt:
Het staat in het recept.
De massa moet ongeveer verdubbelen. De tijd kan ik niet bepalen.
Ik wens je veel succes.
grotjes;)