Als je over hebt, vries het in gesneden plakken in. Haal eruit wat je nodig hebt en leg direct in de magnetron op vol vermogen.
Per plakje 10 seconden.
Recept
« Terug naar recepten
Rozijnen tulband
PT3M
Rozijnen tulband
Een heerlijk rozijnen tulband recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnen tulband te bereiden
Was de rozijnen of cranberries in heet water en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een schaal en voeg de eau de vie of kirsch toe.
Laat afkoelen.
Doe de gist, bloem, basterdsuiker en zout in een grote kom. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje of in de magnetron en roer door de melk.
Klop de eieren los met de melk. Roer dit mengsel met een vork of mixer door de bloem. Meng de rozijnen erdoor.
laat het deeg 1 uur afgedekt met plasticfolie rijzen (kan in de oven op 45 graden)
Vet de tulbandvorm in met boter. Doe het deeg in de vorm en laat nog een 1 uur afgedekt met folie rijzen.
verrwarm de oven voor op 180 graden. Zet de vorm 55 min. in de oven.
Laat afkoelen.
Doe de gist, bloem, basterdsuiker en zout in een grote kom. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje of in de magnetron en roer door de melk.
Klop de eieren los met de melk. Roer dit mengsel met een vork of mixer door de bloem. Meng de rozijnen erdoor.
laat het deeg 1 uur afgedekt met plasticfolie rijzen (kan in de oven op 45 graden)
Vet de tulbandvorm in met boter. Doe het deeg in de vorm en laat nog een 1 uur afgedekt met folie rijzen.
verrwarm de oven voor op 180 graden. Zet de vorm 55 min. in de oven.