Recept
« Terug naar recepten
Rozijnenkoek met appel
PT65M
Rozijnenkoek met appel
Een heerlijk rozijnenkoek met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rozijnenkoek met appel te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Meng de bloem met het zout in een kom.
3. Verwerk de boter erdoor met een mixer tot een kruimelig mengsel.
4. Roer de melk erdoor tot het net gemengd is.
5. Verdeel het deel in tweeen, verpak in folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
6. Rol elke deegbal uit tot de grootte van je bakblik.
7. Leg 1 deegplak in het blik (ingevet).
8. Mix de rozijnen met de appel en 100 gr suiker. Verdeel dit mengsel over het deeg.
9. Leg de tweede deeplak erbovenop. Prik in met een vork en bestrijk met ei.
10. Strooi de overige 50 gr suiker erover.
11. Bak 25-30 minuten in de oven tot goudbruin.
12. Snijd in stukjes als het nog warm is.
2. Meng de bloem met het zout in een kom.
3. Verwerk de boter erdoor met een mixer tot een kruimelig mengsel.
4. Roer de melk erdoor tot het net gemengd is.
5. Verdeel het deel in tweeen, verpak in folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
6. Rol elke deegbal uit tot de grootte van je bakblik.
7. Leg 1 deegplak in het blik (ingevet).
8. Mix de rozijnen met de appel en 100 gr suiker. Verdeel dit mengsel over het deeg.
9. Leg de tweede deeplak erbovenop. Prik in met een vork en bestrijk met ei.
10. Strooi de overige 50 gr suiker erover.
11. Bak 25-30 minuten in de oven tot goudbruin.
12. Snijd in stukjes als het nog warm is.
derbyke zegt: