Recept
« Terug naar recepten
Runderlap met Knoflook-Kruiden-Limoen
PT150M
Runderlap met Knoflook-Kruiden-Limoen
Een heerlijk runderlap met knoflook-kruiden-limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 -6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderlap met Knoflook-Kruiden-Limoen te bereiden
*Spies 6 gekneusde knoflookjes rondom in het vlees (dat heet piqueren).
*Verhit 125 cc. olie en doe daarin de knoflook en de lombok. Haal de pan van het vuur wanneer de knoflook zacht is geworden.
*Van het vuur af het limoensap bij de olie doen en vervolgens even gloeiend heet maken.
*Dan weer van het vuur afhalen en koelen tot kamertemperatuur.
*Vervolgens het zout, de peper, ketumbar, djinten en gehakte korianderblad 1 bosje) toevoegen en de staafmixer er even door halen.
*Doe de gepiqueerde runderlap in de marinade-zak met de marinade, bind dicht en zet 2 uur weg in de koelkast.
*Draai elke 30 minuten het vlees om.
*Zet de oven aan op 220 °C en haal het vlees uit de marinade.
*Doe het ingeoliede vlees 3 minuten in de oven op het rek,haal het er uit,draai het om en leg het er weer in :
--->3 minuten voor medium-rare (rosé)
--->5 minuten voor medium
--->7 minuten voor doorgegaard
*Zet het vlees uit de warmte te rusten voor 10 minuten en maak intussen de saus:
-verwarm de boter met de overgebleven eetlepel rijstolie met het zeefsel uit de marinade en zeef nog eens.
*Vlees nu in dunne plakken snijden en :
*Verhit 125 cc. olie en doe daarin de knoflook en de lombok. Haal de pan van het vuur wanneer de knoflook zacht is geworden.
*Van het vuur af het limoensap bij de olie doen en vervolgens even gloeiend heet maken.
*Dan weer van het vuur afhalen en koelen tot kamertemperatuur.
*Vervolgens het zout, de peper, ketumbar, djinten en gehakte korianderblad 1 bosje) toevoegen en de staafmixer er even door halen.
*Doe de gepiqueerde runderlap in de marinade-zak met de marinade, bind dicht en zet 2 uur weg in de koelkast.
*Draai elke 30 minuten het vlees om.
*Zet de oven aan op 220 °C en haal het vlees uit de marinade.
*Doe het ingeoliede vlees 3 minuten in de oven op het rek,haal het er uit,draai het om en leg het er weer in :
--->3 minuten voor medium-rare (rosé)
--->5 minuten voor medium
--->7 minuten voor doorgegaard
*Zet het vlees uit de warmte te rusten voor 10 minuten en maak intussen de saus:
-verwarm de boter met de overgebleven eetlepel rijstolie met het zeefsel uit de marinade en zeef nog eens.
*Vlees nu in dunne plakken snijden en :
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN met de gezeefde boter en de fijngehakte korianderblaadjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Als ik het vlees in een marinade zak doe, vacumeer ik hem grotendeels, dan zit de marinade als een huidje erom heen. grt Hans:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)
hns zegt:
Groet en dank Hans de Vos:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:(:(