Recept
« Terug naar recepten
Runderlende met Knoflook en Limoen
PT210M
Runderlende met Knoflook en Limoen
Een heerlijk runderlende met knoflook en limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderlende met Knoflook en Limoen te bereiden
*Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en wanneer de olie tegen de 100 graden Celsius is de knoflook er in en daarin zo 4-5 minuten houden,zonder dat de knoflook bruin
wordt.Dan van vuur halen en laten afkoelen 1-2 minuten.
*Nu de lombok er in en weer het vuur op.
*Dan limoensap en zeste er in en verder verhitten.De knoflook mag niet bruin worden.
*Haal van vuur af en doe de rest er bij en laat de olie afkoelen.
*Als de warmte van de olie af is,vlees en olie in een grote afsluitbare diepvrieszak doen,zo dat het vlees continu in aanraking blijft met de marinade.Zet 3 uur weg in de koelkast en keer het vlees elke 30 minuten.
*Zet grillpan op het vuur en laat die heet worden
Haal vlees uit de marinade,dep droog en kwast 1 zijde in met 1 eetlepel rijstolie en leg op die zijde 3 minuten in de grillpan.
*Vlees er uit en da andere zijde met rijstolie insmeren en dan op die zijde gedurende
-3 minuten grillen voor rood
-5 minuten voor rosé
->7 minuten voor doorbakken.
*Laat vlees 10 minuten rusten onder een stuk alu-folie
*Vlees dwars op de draad in cm-dikke plakken snijden
wordt.Dan van vuur halen en laten afkoelen 1-2 minuten.
*Nu de lombok er in en weer het vuur op.
*Dan limoensap en zeste er in en verder verhitten.De knoflook mag niet bruin worden.
*Haal van vuur af en doe de rest er bij en laat de olie afkoelen.
*Als de warmte van de olie af is,vlees en olie in een grote afsluitbare diepvrieszak doen,zo dat het vlees continu in aanraking blijft met de marinade.Zet 3 uur weg in de koelkast en keer het vlees elke 30 minuten.
*Zet grillpan op het vuur en laat die heet worden
Haal vlees uit de marinade,dep droog en kwast 1 zijde in met 1 eetlepel rijstolie en leg op die zijde 3 minuten in de grillpan.
*Vlees er uit en da andere zijde met rijstolie insmeren en dan op die zijde gedurende
-3 minuten grillen voor rood
-5 minuten voor rosé
->7 minuten voor doorbakken.
*Laat vlees 10 minuten rusten onder een stuk alu-folie
*Vlees dwars op de draad in cm-dikke plakken snijden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Opdienen bv.met knisperig gebakken aardappeltjes en een grote gemengde salade