Recept
« Terug naar recepten
Runderragout in rode wijnsaus
PT120M
Runderragout in rode wijnsaus
Een heerlijk runderragout in rode wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Francien Korsten
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderragout in rode wijnsaus te bereiden
Snij het rund vlees in mooie stukken van 3x3 cm. maak de uien schoon en snijd niet in te kleine stukken. Bak het rundvlees in boter mooi bruin, voeg daarna de uien toe en laat alles lekker bruin bakken. Voeg de thijm, laurier en de grof gemalen peper toe en daarna de tomatenpuree laat alles nog even bakken en strooi twee eetlepels bloem over het vlees, Goed roeren met de spatel zodat de bloem goed vermengd is. Voeg eerst weinig wijn toe, goed roeren zodat alles glad is, daarna rest van de wijn met de bouillon toevoegen en zout.
Laat deze ragout onder laag vuur. langzaam gaar worden onder een gesloten deksel. (ca. 2 uren)
Laat deze ragout onder laag vuur. langzaam gaar worden onder een gesloten deksel. (ca. 2 uren)