Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpotje met dronken appeltjes
PT150M
Runderstoofpotje met dronken appeltjes
Een heerlijk runderstoofpotje met dronken appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpotje met dronken appeltjes te bereiden
Pel de uien en snipper ze fijn.kruid het vlees met peper en zout.verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca.5 min.rondom bruin.Voeg de uien en de suiker toe en fruit deze op middelhoog vuur 3 min.mee.Strooi de bloem over het vlees en verwarm deze 2 min.op zacht vuur mee.Schenk het bier en de bouillon over het vlees.Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes en voeg deze met de balsamicoazijn aan het vlees toe.Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur in ca.2 uur gaar.Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 partjes.Stoof de appelpartjes de laatste 15 mee in het stoofpotje.Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels uit het stoofpotje en breng het op smaak met peper en zout
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dora zegt:
We hadden geen blond bier in huis, dus een flesje Sierra Nevada Pale Ale er maar in, was wel spannend! Maar het pakte goed uit. In plaats van verse appeltjes heb ik er gedroogde appeltjes in gedaan, hier in Amerika geen Elstar helaas, en ook dat was lekker. Dag van te voren gemaakt, en nu net opgegeten. Bedankt, ga ik beslist vaker maken!
Frida zegt: