Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpotje met paprika
PT40M
Runderstoofpotje met paprika
Een heerlijk runderstoofpotje met paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpotje met paprika te bereiden
Meng in een plastic zakje het vlees met het paprikapoeder, de tijm, bloem, peper en zout bij het vlees. Laat even staan.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika’s en snij ze in reepjes.
Bak het vlees in 2 el olie. Schep het uit de pan en hou apart.
Doe weer 2 el olie in de pan. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg er de paprika’s aan toe en stoof die even mee. Roer er de tomatenpuree door en blus met warme runderbouillon.
Doe er het vlees weer bij. Laat 15 minuten zachtjes sudderen tot alles gaar is en het meeste vocht verdampt (eventueel kun je extra bouillon toevoegen). Kruid met peper en zout en serveer met rijst.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika’s en snij ze in reepjes.
Bak het vlees in 2 el olie. Schep het uit de pan en hou apart.
Doe weer 2 el olie in de pan. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg er de paprika’s aan toe en stoof die even mee. Roer er de tomatenpuree door en blus met warme runderbouillon.
Doe er het vlees weer bij. Laat 15 minuten zachtjes sudderen tot alles gaar is en het meeste vocht verdampt (eventueel kun je extra bouillon toevoegen). Kruid met peper en zout en serveer met rijst.
fijnproever zegt:
Dus kwam een beetje vreemd over maar bij deze uitgeklaard:D:D