KookJij

Runderstoofvlees

Een heerlijk runderstoofvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoofvlees te bereiden

Bak het vlees goed bruin in de bakboter. Tijdens het aanbakken zout en peper toevoegen. Blus met bier en zet het vlees helemaal onder (eventueel aangevuld met water). Voeg het bouillonblokje, laurier- en kruidnagelpoeder en de el mosterd toe. Leg de gesneden ui er bovenop. Breng alles aan de kook en laat gedurende minimaal 2 uur sudderen op een klein vuurtje. Kijk regelmatig eens na of er nog voldoende kookvocht is en vul desnoods wat bij. Het stoofvlees is gaar als het bijna uit elkaar valt. Indien nodig nog wat bijkruiden met peper en zout. Om de saus wat meer te binden kun je tegen het einde van de kooktijd eventueel een beetje bloem gebruiken. (glad roeren met koude melk en na het toevoegen nog vijf minuten laten pruttelen). Met de achterzijde van de schuimspaan het gare vlees een beetje uit elkaar drukken zodat je geen hapklare brokken op je bord hebt liggen. Je duwt met de schuimspaan het vlees een beetje uit elkaar. Als het goed is kun je daarna zien waarom het vlees ook wel ‘draadjesvlees’ genoemd wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

monique zegt:
Het belangrijkste als je vlees niet zacht word is erop letten dat het goed op kamertemperatuur is voordat je het gaat bakken, het beste bak je ook geen hele kilo vlees in 1 keer omdat de temperatuur dan ook daalt. Gewoon in 2 of 3 porties bakken, dan kan het haast niet misgaan!
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Tania, morgen is onze 'vaste friet-dag'.. en dan ga ik jouw runderstoofvlees er bij maken, nu al zin in als ik naar de foto kijk en het recept lees :-)
Dank je wel hiervoor, vriendelijke groetjes en natuurlijk hoor je nog van me hoe we er van gesmuld hebben!! En geniet van het zonnetje.. Erwin
carmen

carmen zegt:
Het vlees kan ook in een beetje rode wijn gestoofd worden, eerst het vlees aanbraden, laurierblaadje, kruidnagel, vleeskruiden,
tomaten blokjes en een winterwortel en uien. Je kunt ook gemengde groenten er door doen op het laatst en wat zilveruitjes. Lekker met sla en aardappelpuree of rostie rondjes.
daarom1

daarom1 zegt:
Een klein beetje cola kan ook in plaats van azijn:p
tania

tania zegt:
Als het vlees na 2 - 3 uur stoven nog niet zachter wordt ligt dat volgens mij aan het vlees. Om het vlees extra zacht te krijgen kun je al bij het toevoegen van de bouillon ook een eetlepel azijn er bij doen. Succes
elly

elly zegt:
hoe wordt het vlees extra zacht ondanks uren op laag vuurtje? help
mikebean

mikebean zegt:
Vandaag heb ik hem gemaakt.
Wat smaakt dat heerlijk erg goed en makkelijk te maken.
Alleen de hoeveelheid kruidnagelpoeder was niet duidelijk. Maar dat is ook goed gekomen een aan rader;)