Recept
« Terug naar recepten
Rundervlees in Wijn uit de Slow Cooker
PT450M
Rundervlees in Wijn uit de Slow Cooker
Een heerlijk rundervlees in wijn uit de slow cooker recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
450 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundervlees in Wijn uit de Slow Cooker te bereiden
1).Wrijf het stuk vlees goed in met peper en zout.
2).Pak een grote pan met dikke bodem en verhit daarin de olijfolie en de boter. Bak hierin snel het stuk vlees rondom bruin en leg het vlees dan apart.
3).In de zelfde pan de uien en knoflook aanfruiten tot ze zacht zijn geworden.
4).Zet het stuk vlees terug in de pan bovenop de uien en knoflook.
5).Vermeng bouillon poeder, rode wijn, tomatenconcentraat,
Worcester, mosterd en water en giet dit over het vlees in de crockpot (binnen schaal van de slow-cooker).Doe de laurier er bij en zet een deksel GOED op de pan. Zet hem op SLOW en laat dit geheel 7 uren stoven en haal het vlees er dan uit. Houd dat warm.
8).Doe het vochtgedeelte uit de crockpot in een pan en voeg daarbij het extra water met de bouillonpoeder en maïzena. Kook dit in tot het lekker dik begint te worden en geef dit bij het vlees dat in plakken wordt gesneden.
2).Pak een grote pan met dikke bodem en verhit daarin de olijfolie en de boter. Bak hierin snel het stuk vlees rondom bruin en leg het vlees dan apart.
3).In de zelfde pan de uien en knoflook aanfruiten tot ze zacht zijn geworden.
4).Zet het stuk vlees terug in de pan bovenop de uien en knoflook.
5).Vermeng bouillon poeder, rode wijn, tomatenconcentraat,
Worcester, mosterd en water en giet dit over het vlees in de crockpot (binnen schaal van de slow-cooker).Doe de laurier er bij en zet een deksel GOED op de pan. Zet hem op SLOW en laat dit geheel 7 uren stoven en haal het vlees er dan uit. Houd dat warm.
8).Doe het vochtgedeelte uit de crockpot in een pan en voeg daarbij het extra water met de bouillonpoeder en maïzena. Kook dit in tot het lekker dik begint te worden en geef dit bij het vlees dat in plakken wordt gesneden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er aardappelpuree bij en bv rode kool of boontjes of Brusselslof.