Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees in tomatensaus op Bourgondische wijze
PT150M
Rundvlees in tomatensaus op Bourgondische wijze
Een heerlijk rundvlees in tomatensaus op bourgondische wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees in tomatensaus op Bourgondische wijze te bereiden
De runderlappen in blokjes snijden. Uien pellen en grof in stukken snijden. Teentjes knoflook pellen en grof hakken. Braadpan verhitten en vlees samen met de uien aanbakken. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Toevoegen knoflook, rode wijn en gedroogde tijm. Zoveel water toevoegen dat het vlees net onder het vocht staat. Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen. Twee uur laten pruttelen op een heel laag pitje. Tomaten toevoegen en eventueel zout en peper naar smaak.
monique ottenbros zegt: