Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees Rissoles
PT180M
Rundvlees Rissoles
Een heerlijk rundvlees rissoles recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees Rissoles te bereiden
1).Fruit de ui, lombok en de knoflook aan in een lepeltje rijstolie.
2).Doe alle ingredienten voor de vulling, met de aangefruite ui, lombok en knoflook bij elkaar en maak er een homogeen deeg van. Zet dit 1 uur weg in de koelkast.
3).Verdeel het deeg in porties van 2 eetlepels en draai daarvan een soort kroketje. Rol die in de bloem, dan het ei en vervolgens door het paneermeel. Denk er aan dat alles goed bedekt moet zijn. Desnoods nog eens door het ei en door de paneer doen.
4).Zet deze kroketjes ook weer een uur in de koelkast.
5).Dan gaar frituren in ongeveer 7 - 8 minuten.
2).Doe alle ingredienten voor de vulling, met de aangefruite ui, lombok en knoflook bij elkaar en maak er een homogeen deeg van. Zet dit 1 uur weg in de koelkast.
3).Verdeel het deeg in porties van 2 eetlepels en draai daarvan een soort kroketje. Rol die in de bloem, dan het ei en vervolgens door het paneermeel. Denk er aan dat alles goed bedekt moet zijn. Desnoods nog eens door het ei en door de paneer doen.
4).Zet deze kroketjes ook weer een uur in de koelkast.
5).Dan gaar frituren in ongeveer 7 - 8 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er Chilisaus bij.