Recept
« Terug naar recepten
Rundvleescurry
PT180M
Rundvleescurry
Een heerlijk rundvleescurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvleescurry te bereiden
Sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp en cayennepeper in vijzel of keukenmachine heel fijn hakken. Blokjes vlees met dit mengsel inwrijven en op koele plaats minstens 1 uur laten intrekken.
Olie verhitten in braadpan en vlees met kruidenmengsel rondom bruinbakken. Kokosmelk, bouillon en sojasaus toevoegen en vlees met deksel op de pan op heel zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.
Zo nodig op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren bestrooien met koriander of basilicum. Lekker met rijst en een groente, bijvoorbeeld sperziebonen.
Olie verhitten in braadpan en vlees met kruidenmengsel rondom bruinbakken. Kokosmelk, bouillon en sojasaus toevoegen en vlees met deksel op de pan op heel zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.
Zo nodig op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren bestrooien met koriander of basilicum. Lekker met rijst en een groente, bijvoorbeeld sperziebonen.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
ik doe er ook pasta bij voor die gene die geen rijst lust