Recept
« Terug naar recepten
Rundvleeskroketten naar vaders recept
PT30M
Rundvleeskroketten naar vaders recept
Een heerlijk rundvleeskroketten naar vaders recept recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rundvleeskroketten naar vaders recept te bereiden
Ontdoe de sneetjes casinobrood van korsten en laat ze een nacht uitdrogen of laat ze in de oven op ongeveer 100 graden uitdrogen, af en toe voelen of ze droog zijn, niet roosteren. Snijd daarna in kleine blokjes.
Ontdoe het gebraden vlees van event. vet en snijd het ook in kleine stukjes. Snijd de ui fijn en de peterselie.
Meng in een grote kom, vlees, brood, melk, ui, peterselie en maggi goed door elkaar. Naar smaak peper, zout, event. nootmuskaat toevoegen. Als alle smaken zijn toegevoegd en naar wens zijn het geheel een nacht in de koelkast laten opstijven.
Volgende dag hiervan kroketten rollen door paneermeel halen vervolgens door geklopt eiwit en dan weer door paneermeel.
2 borden paneermeel, daar het paneer in het bord als het door het eiwit is gehaald op den duur wat gaat klonteren, zodat je nieuw paneermeel moet toevoegen, nadat je de klontjes hebt verwijderd. Vervolgens de kroketten invriezen. Hierna zijn ze gereed om in olie te frituren.
Kroketten niet ontdooien als je ze gaat frituren.
Ontdoe het gebraden vlees van event. vet en snijd het ook in kleine stukjes. Snijd de ui fijn en de peterselie.
Meng in een grote kom, vlees, brood, melk, ui, peterselie en maggi goed door elkaar. Naar smaak peper, zout, event. nootmuskaat toevoegen. Als alle smaken zijn toegevoegd en naar wens zijn het geheel een nacht in de koelkast laten opstijven.
Volgende dag hiervan kroketten rollen door paneermeel halen vervolgens door geklopt eiwit en dan weer door paneermeel.
2 borden paneermeel, daar het paneer in het bord als het door het eiwit is gehaald op den duur wat gaat klonteren, zodat je nieuw paneermeel moet toevoegen, nadat je de klontjes hebt verwijderd. Vervolgens de kroketten invriezen. Hierna zijn ze gereed om in olie te frituren.
Kroketten niet ontdooien als je ze gaat frituren.
Mijn kookverhaal (Anneke Aldendorff-van der Waag)
Dit recept is van mijn vader. Hij maakte deze kroketten af en toe en zeker met Oud en Nieuw. Wij vonden ze allemaal heerlijk. Hij gebruikte ook wel paardevlees voor de kroketten, zo vertelde mijn moeder. Voordeel van deze kroketten vind ik ze zijn niet papperig zijn van binnen en ze hebben veel vlees. De kruiden moet je naar eigen smaak toevoegen. De één wil het hartiger dan de ander. Denk er aan dat je het vlees ook al hebt gebraden met zout, maar de toevoeging van wat maggi mag niet ontbreken vind ik. Afhankelijk van de grootte kun je tussen de 26 en 30 kroketten maken. Nu als je ze gaat maken zeg ik: Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Alvast bedankt.
Barbara Metz zegt:
liske zegt:
apu zegt:
Anna Koudys zegt:
Succes, Lex!