Recept
« Terug naar recepten
Rundvleessalade met asperges en rucola
PT25M
Rundvleessalade met asperges en rucola
Een heerlijk rundvleessalade met asperges en rucola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvleessalade met asperges en rucola te bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Verdeel de asperges in stukken van 3 cm en kook ze in 6-7 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de rucola over 4 borden.
Bereiden:
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de helft van de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Doe hetzelfde met de rest van de biefreepjes. Op deze manier worden ze krokant. Blus het bakvet af met de witte wijn en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Laat dit iets inkoken tot een dressing. Verdeel de biefreepjes en de aspergestukjes over de rucola. Giet de dressing erover en garneer met reepjes tomaat en kappertjes.
Tip:
In plaats van biefstuk is eendenborst of varkenshaas ook heel lekker.
Variatie:
Voeg eens 25 gram geroosterde walnoten toe.
Bereiden:
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de helft van de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Doe hetzelfde met de rest van de biefreepjes. Op deze manier worden ze krokant. Blus het bakvet af met de witte wijn en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Laat dit iets inkoken tot een dressing. Verdeel de biefreepjes en de aspergestukjes over de rucola. Giet de dressing erover en garneer met reepjes tomaat en kappertjes.
Tip:
In plaats van biefstuk is eendenborst of varkenshaas ook heel lekker.
Variatie:
Voeg eens 25 gram geroosterde walnoten toe.