Recept
« Terug naar recepten
Russisch ei
PT60M
Russisch ei
Een heerlijk russisch ei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russisch ei te bereiden
De sla plukken, wassen en bewaren op een koele plaats. De groenten voor de maçedoine in brunoise snijden, blancheren, verfrissen en bewaren op een koele plaats. De eieren hard koken (10 minuten). , verfrissen, pellen en in koud water bewaren. Tomaten émonderen en in kwartjes snijden. De mayonaise bereiden. Peterselie fijn hakken. De groene boontjes en de erwtjes gaar koken en verfrissen. Vervolgens de boontjes in brunoise snijden.
Afwerking:
1) De groentemaçedoine vermengen met een weinig mayonaise.
2) De hardgekookte eieren in de lengte doormidden snijden.
3) De mayonaise verdunnen met wat room of water.
4) De salade schikken op een voorgerecht bord.
5) Hierop de maçedoine met daarop de gehalveerde eieren leggen.
6) De gehalveerde eieren napperen met de verdunde mayonaise
7) Paprikapoeder erover strooien.
8) Versieren met de kwartjes tomaat en gehakte peterselie
Afwerking:
1) De groentemaçedoine vermengen met een weinig mayonaise.
2) De hardgekookte eieren in de lengte doormidden snijden.
3) De mayonaise verdunnen met wat room of water.
4) De salade schikken op een voorgerecht bord.
5) Hierop de maçedoine met daarop de gehalveerde eieren leggen.
6) De gehalveerde eieren napperen met de verdunde mayonaise
7) Paprikapoeder erover strooien.
8) Versieren met de kwartjes tomaat en gehakte peterselie
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ArneThiesen zegt:
;);)
nico vd stadt zegt:
nancy zegt:
nico vd stadt zegt:
Arne Thiesen zegt:
Het Russisch ei komt voornamelijk voor in Belgie, Nederland en Duitsland en heeft als oorsprong ook geen uniek land.
De fransen gebruikte de naam 'a la russe' voor het gerecht omdat ze het nogal exotisch vonden klinken.
De naam komt van de macedoine die erin gebruikt word, een macedoine staat ook bekend als een russische salade, vandaar de naam russisch ei.
Graag Gedaan
;);)
Marvin zegt:
theresia zegt:
Eet smakelijk;)
Douchekopje zegt:
Jullie site is egt leuk.
alleen snap ik het gerecht niet helemaal.
Misschien kan dat beter uitgelegd worden.
Wel goed die reacties daarop!
Jullie site is trouwens keigaaf met al die informatie over recepten uit landen enzo!~
Goed zo!
Ga zo door!
Groetjes aan iedereen in mijn klas in Den Bosch!
Kus Kus Douchekopje!:p:);)
m brevet zegt: