Recept
« Terug naar recepten
Russische honingkoek (Mediwnyk)
PT150M
Russische honingkoek (Mediwnyk)
Een heerlijk russische honingkoek (mediwnyk) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
?? personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Zelf Bakken van V&D: M&P boeken 1982
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische honingkoek (Mediwnyk) te bereiden
Honing, kaneel, gemberpoeder, geraspte nootmuskaat in een pannetje doen en al roerend verwarmen.
Boter, suiker, eieren en bakpoeder licht en schuimig roeren en geleidelijk rum-aroma, amandelolie, geraspte citroen- en sinaasappelschil en cacao door de eieren mengen. Rozijnen en krenten met heet water wassen, laten uitlekken en droogdeppen. 2 Eetlepels van de bloem afnemen en daar de rozijnen, sukade, krenten en oranjesnippers mee vermengen.
Bloem in een beslagkom zeven, eerst honing en dan de eiermassa door de bloem werken. De met
bloem bestoven vruchten toevoegen en alles goed vermengen. Een cake- of broodvorm van 30cm lengte goed met boter invetten, het deeg in de vorm doen en onderin de voorverwarmde oven plaatsen.
Gedurende 95-100 minuten bakken bij een temperatuur van 180°C of gas stand 2. Na het bakken meteen uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen.
In de tussentijd de krenten voor de garnering met heet water wassen en afdrogen.
Sukade hakken. Een glazuur roeren van poedersuiker en citroensap, over de
afgekoelde koek strijken en met krenten en sukade bestrooien.
Voldoende voor 16-18 plakken.
In aluminiumfolie verpakt blijft de koek in de koelkast minstens drie weken vers.
Hoe je dat voor elkaar moet krijgen weet ik niet, wij halen die drie weken niet!!
Boter, suiker, eieren en bakpoeder licht en schuimig roeren en geleidelijk rum-aroma, amandelolie, geraspte citroen- en sinaasappelschil en cacao door de eieren mengen. Rozijnen en krenten met heet water wassen, laten uitlekken en droogdeppen. 2 Eetlepels van de bloem afnemen en daar de rozijnen, sukade, krenten en oranjesnippers mee vermengen.
Bloem in een beslagkom zeven, eerst honing en dan de eiermassa door de bloem werken. De met
bloem bestoven vruchten toevoegen en alles goed vermengen. Een cake- of broodvorm van 30cm lengte goed met boter invetten, het deeg in de vorm doen en onderin de voorverwarmde oven plaatsen.
Gedurende 95-100 minuten bakken bij een temperatuur van 180°C of gas stand 2. Na het bakken meteen uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen.
In de tussentijd de krenten voor de garnering met heet water wassen en afdrogen.
Sukade hakken. Een glazuur roeren van poedersuiker en citroensap, over de
afgekoelde koek strijken en met krenten en sukade bestrooien.
Voldoende voor 16-18 plakken.
In aluminiumfolie verpakt blijft de koek in de koelkast minstens drie weken vers.
Hoe je dat voor elkaar moet krijgen weet ik niet, wij halen die drie weken niet!!
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Het is een werk..... maar die Russen wisten het wel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liesbeth zegt:
Dat weet ik niet meer. De mijne is van Baukje.
wouros zegt:
Amandel olie – Prunus dulcis, synoniem Prunus amygdalus. Rosaceae.
Deze wordt gebruikt in de huidverzorging, aromatherapie, massages, enz. Het broertje var. amara of bittere amandel wordt niet in de aromatherapie gebruikt, wel in de voedingsmiddelenindustrie.
Veel bakplezier, Gerrie
liesbeth zegt:
Baukje is nu dr. Oetker geworden en die aroma's kun je bij de supermarkt kopen.