Recept
« Terug naar recepten
russische stoofschotel met rundergehakt
PT95M
russische stoofschotel met rundergehakt
Een heerlijk russische stoofschotel met rundergehakt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
95 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe russische stoofschotel met rundergehakt te bereiden
Verhit de olie in een grote braadpan.Voeg het gehakt toe en strooi er wat zout en peper over.Roerbak het vlees rul.Voeg ui en knoflook toe en laat het geheel nog even flink bakken.Het vlees mag echter geen bruine kleur krijgen.Doe daarna met behulp van een schuimspaan het vlees over in een vuurvaste ovenschotel.Laat het vlees op de schuimspaan boven de braadpan even uitlekken.Verwarm de oven voor op 200 graden.Plaats het rooster in het midden van de oven.Bak in het resterende vet de aardappelen even flink aan.Strooi er zout en peper over en schep het in een dikke laag over het vleesmengsel in de schotel.Giet er 21/2 dl bouillon bij.Sluit de ovenschotel af met een deksel of aluminiumfolie.Plaats de schotel op het rooster in de voorverwarmde oven 60 min.Verwijder daarna de deksel of aluminiumfolie van de schotel.Vermeng de rest van de bouillon met de zure room.Schenk het mengsel over de aardappelen en strooi de kaas erover.Besprenkel het geheel met de gesmolten boter.Plaats de schotel weer in de oven .Verhoog de ovenwarmte naar 225 graden en laat het gerecht in de oven staan tot de kaas een mooie goudgele laag heeft gevormd.Dien het gerecht onmiddelijk daarna op.