KookJij

Saffraan Saus

Een romige fluweelzachte saus met saffraan voor gerechten met vis (heilbot, tarbot, zeeduivel bv), kreeft, coquilles en garnalen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saffraan Saus te bereiden

  1. Verhit de helft van de boter in een goed geleidende pan met dikke bodem.
  2. Fruit in de boter aan de uitjes tot die glazig zien.
  3. Voeg de wijn toe en kook in tot 1/3 is overgebleven.
  4. Voeg dan de inhoud van 2 potten fond toe en laat dit wederom tot 1/3 inkoken.
  5. Doe dan de saffraan en de crême fraiche toe en laat dit geheel tot de helft inkoken.
  6. Doe de saus in een blender kom en voeg de roomboter toe in vlokjes en laat de machine een mooie gladde saus draaien.
  7. Schenk het geheel in een bolzeef in een sausannetje en zet dit op een laag vuurtje om de saus weer op temperatuur te brengen.
  8. Maak af met citroensap, vers gemalen zwarte peper en zeezout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een mollige witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst