Recept
« Terug naar recepten
Saffraan Saus
PT90M
Saffraan Saus
Een romige fluweelzachte saus met saffraan voor gerechten met vis (heilbot, tarbot, zeeduivel bv), kreeft, coquilles en garnalen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saffraan Saus te bereiden
- Verhit de helft van de boter in een goed geleidende pan met dikke bodem.
- Fruit in de boter aan de uitjes tot die glazig zien.
- Voeg de wijn toe en kook in tot 1/3 is overgebleven.
- Voeg dan de inhoud van 2 potten fond toe en laat dit wederom tot 1/3 inkoken.
- Doe dan de saffraan en de crême fraiche toe en laat dit geheel tot de helft inkoken.
- Doe de saus in een blender kom en voeg de roomboter toe in vlokjes en laat de machine een mooie gladde saus draaien.
- Schenk het geheel in een bolzeef in een sausannetje en zet dit op een laag vuurtje om de saus weer op temperatuur te brengen.
- Maak af met citroensap, vers gemalen zwarte peper en zeezout.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een mollige witte wijn.