Recept
« Terug naar recepten
Sajar lodeh en atjar ketimoen
PT45M
Sajar lodeh en atjar ketimoen
Een heerlijk sajar lodeh en atjar ketimoen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajar lodeh en atjar ketimoen te bereiden
Los het bouillonblokje in 1/2 liter water op en kook hiein soepgroenten, rebung en de in reepjes Spaanse pepers halfgaar.
Stamp in een vijzel de fijngesneden ui, knoflook, keniris en sambal trassi fijn en fruit dit mengsel in een weinig olie en voeg naar smaak suiker en zout toe.
Voeg de gefruite kruiden, laospoeder en salamblaadjes bij de groenten.
Los de santen in een beetje water op en voeg eveneens bij de groenten.
Laat alles zachtjes doorkoken.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en halveer opnieuw in de lengte en snij in diagonale stukjes van 1,5 cm.
Doe de stukjes in een zeef en bestrooi ze licht met zout en laat ze onder druk uitlekken.
Kook de azijn op met suiker, koenjit en djahépoeder.
Voeg sambal oelek toe en laat afkoelen.
Doe de uitgelekte komkommerstukjes in een kom en giet er het azijnkooksel over en zet weg
Uitserveren:
Sajar lodeh;
Vlak voor het opdienen even opwarmen en serveer uit in voorverwarmde soepkommen.
Atjar ketimoen:
Over kommetjes verdelen en op tafel zetten.
Stamp in een vijzel de fijngesneden ui, knoflook, keniris en sambal trassi fijn en fruit dit mengsel in een weinig olie en voeg naar smaak suiker en zout toe.
Voeg de gefruite kruiden, laospoeder en salamblaadjes bij de groenten.
Los de santen in een beetje water op en voeg eveneens bij de groenten.
Laat alles zachtjes doorkoken.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en halveer opnieuw in de lengte en snij in diagonale stukjes van 1,5 cm.
Doe de stukjes in een zeef en bestrooi ze licht met zout en laat ze onder druk uitlekken.
Kook de azijn op met suiker, koenjit en djahépoeder.
Voeg sambal oelek toe en laat afkoelen.
Doe de uitgelekte komkommerstukjes in een kom en giet er het azijnkooksel over en zet weg
Uitserveren:
Sajar lodeh;
Vlak voor het opdienen even opwarmen en serveer uit in voorverwarmde soepkommen.
Atjar ketimoen:
Over kommetjes verdelen en op tafel zetten.