Recept
« Terug naar recepten
Sajoer lodeh
PT30M
Sajoer lodeh
Een heerlijk sajoer lodeh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajoer lodeh te bereiden
Het rundvlees 15 minuten koken in 1 liter water. Daarna het uitgekookte rundvlees uitnemen en in blokjes snijden. In de kokende bouillon terug leggen. De gesnipperde uien, knoflook, de gesneden tomaten, de gesnipperde lombok met pitjes door de bouillon mengen. De salam, een vingertop dik stuk trassi,ongeveer 1 tl. suiker en wat zout naar behoefte toevoegen. Dit nu 5 min. laten doorkoken op een klein pitje de grof gesneden worteltjes, sperciebonen, de gesneden spitskool en als laatste de cocos. Even roeren totdat de cocos is opgelost.