*Dit recept is voor een basis lodeh.Het kan natuurlijk op vele manieren worden aangepast.
De lodeh kan echt als soep worden genuttigd en ook worden gebruikt als bijgerecht van een rijst maaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Sajur Lodeh (Betawi)
PT45M
Sajur Lodeh (Betawi)
Sajur of sajoer is een soort groentesoep in de Indonesische keuken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajur Lodeh (Betawi) te bereiden
*Alle ingredienten gemarkeerd met "@" (dat is dan de boemboe) in een
keukenmachine doen en een homogene pasta van draaien,dat is dan dus de bumbu.
*We laten de (groentebouillon) warmen in een ruime pan en lossen daarin op de santen creme.Dan doen we de assem er in en de blaadjes.
*In een anti-aanbakpan fruiten we de uien en knoflook tot ze glazig zijn en dan doen we de lomboks er bij.Die laten we meedoen tot ze zacht zijn geworden.Vervolgens laten we de bumbu pasta meefruiten tot de geur goed loskomt.
*Het bak-mengsel brengen we over in de pan met santen-bouillon.We brengen de massa in de pan aan de kook en dan doen we de groenten er bij.Eerst de wortels,witte kool ,peteh bonen en aubergine,dan na 5 minuten de bloemkool en broccoli,dan de rebung en de djagung (mais),dan de nangka (of cantaloupe) en de tahoe.
Laat nog even doorsudderen,maar bedenk wel dat groenten "beet" moeten blijven houden.
keukenmachine doen en een homogene pasta van draaien,dat is dan dus de bumbu.
*We laten de (groentebouillon) warmen in een ruime pan en lossen daarin op de santen creme.Dan doen we de assem er in en de blaadjes.
*In een anti-aanbakpan fruiten we de uien en knoflook tot ze glazig zijn en dan doen we de lomboks er bij.Die laten we meedoen tot ze zacht zijn geworden.Vervolgens laten we de bumbu pasta meefruiten tot de geur goed loskomt.
*Het bak-mengsel brengen we over in de pan met santen-bouillon.We brengen de massa in de pan aan de kook en dan doen we de groenten er bij.Eerst de wortels,witte kool ,peteh bonen en aubergine,dan na 5 minuten de bloemkool en broccoli,dan de rebung en de djagung (mais),dan de nangka (of cantaloupe) en de tahoe.
Laat nog even doorsudderen,maar bedenk wel dat groenten "beet" moeten blijven houden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
c .de la Rambelje zegt:
deuxchapeaux zegt:
M.vr.gr.Jan A:?
kruidenvrouwke zegt:
deuxchapeaux zegt:
Met vr.gr.:):?;)
kyrill zegt:
Alleen djinten zou ik niet optioneel vinden.