Recept
« Terug naar recepten
Sajur Oblok Oblok
PT60M
Sajur Oblok Oblok
Een heerlijk sajur oblok oblok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
f
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajur Oblok Oblok te bereiden
*Doe de ingredienten voor de bumbu in een keukenmachine en draai daarvan een mooie pasta.
*Fruit deze bumbu in 2 eetlepels olie totdat ze lekker gaat geuren en iets bruin wordt.
Gooi dan de kool er bij en na 5 minuten de kousenband,die ook nog eens 5 minuten mee smoort onder veel roeren
*Nu de santen maken door de santen in 350 cc groentebouillon op te lossen.Doe hierbij de blaadjes purut en salam en vervolgens de inhoud van de bak pan.
Breng dit snel aan de kook en zet dan direct zo laag mogelijk.
*Doe nu de tempé bij de sudderende massa
*Vervolgens de tahoe goudbruin frituren en de gefrituurde tahoe even voor het opdienen bij de rest in de kookpan doen
*Fruit deze bumbu in 2 eetlepels olie totdat ze lekker gaat geuren en iets bruin wordt.
Gooi dan de kool er bij en na 5 minuten de kousenband,die ook nog eens 5 minuten mee smoort onder veel roeren
*Nu de santen maken door de santen in 350 cc groentebouillon op te lossen.Doe hierbij de blaadjes purut en salam en vervolgens de inhoud van de bak pan.
Breng dit snel aan de kook en zet dan direct zo laag mogelijk.
*Doe nu de tempé bij de sudderende massa
*Vervolgens de tahoe goudbruin frituren en de gefrituurde tahoe even voor het opdienen bij de rest in de kookpan doen