Recept
« Terug naar recepten
Salade Caprese
PT30M
Salade Caprese
Een heerlijk salade caprese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Caprese te bereiden
Snijd de tomaten met een scherp mes in dunne plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes. Ontpit indien nodig de olijven en snijd in plakjes. Stapel de plakjes tomaat, mozzarella, olijven en blaadjes basilicum op elkaar en eindig met een laag mozzarella. Leg de stapeltjes 2-3 minuten onder een voorverwarmde hete grill, totdat de mozzarella smelt. Besprenkel de stapeltjes met balsamicoazijn en olie en breng ze op smak met zout en peper. Verdeel ze over vier bordjes, garneer ze met een paar verse baadjes basilicum en serveer direct.