Recept
« Terug naar recepten
Salade caprese met nectarine
PT25M
Salade caprese met nectarine
Een heerlijk salade caprese met nectarine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
240 kCal energie
12 Gram eiwit
19 Gram vet
5 Gram koolhydraten
12 Gram eiwit
19 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade caprese met nectarine te bereiden
Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet apart.
Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering.
Doe de rest met het zout in de vijzel en kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden.
Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte.
Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes.
Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie.
Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.
Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering.
Doe de rest met het zout in de vijzel en kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden.
Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte.
Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes.
Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie.
Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.