Recept
« Terug naar recepten
Salade lyonnais
PT15M
Salade lyonnais
Een heerlijk salade lyonnais recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade lyonnais te bereiden
Was en pluk de sla.Snijd het spek in plakjes.Pel en halveer de knoflook.Knip de bieslook fijn.Mix een vinaigrette van 11/2 eetlepel azijn,honing en mosterd.Meng wat van de bieslook erdoor.Breng op smaak met zout en peper.Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de broodblokjes met de knoflook krokant.Breng op smaak met zout.Bak op middelhoog vuur het spek uit in een koekenpan.Breng 1 liter water met de azijn aan de kook.Laat het water zachtjes koken.Breek 1 ei in een soeplepel en laat hem voorzichtig in de pan glijden.Doe dit ook met de rest van de eieren.Pocheer de eieren 4 minuten.Schep de eieren met een schuimspaan uit het water,Snij de rafelige randen eraf.Maak de sla en rest van de bieslook aan met de dressing en verdeel het over de borden.Verdeel het spek en de croutons erover.Leg de gepocheerde eieren op de salade.Breng op smaak met zout en peper en serveer.