Recept
« Terug naar recepten
Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham
PT25M
Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham
Een heerlijk salade met gebakken peer, gorgonzola, walnoten en gerookte ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham te bereiden
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Bak ze met boter of margarine in een koekenpan goudbruin. Doe in de tussentijd de sla in een grote kom. Verbrokkel de kaas er overheen. Hak de walnoten grof en voeg deze aan de sla toe.
De dressing met de honing vermengen en over de sla sprenkelen. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout en voorzichtig door elkaar mengen. Leg de dungesneden gerookte ham plakken op gekoelde borden met de salade ernaast.
Verdeel de warme peerplakjes over de salade en garneer het geheel met versgehakte peterselie of bieslook.
De dressing met de honing vermengen en over de sla sprenkelen. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout en voorzichtig door elkaar mengen. Leg de dungesneden gerookte ham plakken op gekoelde borden met de salade ernaast.
Verdeel de warme peerplakjes over de salade en garneer het geheel met versgehakte peterselie of bieslook.
konijntje zegt: