Recept
« Terug naar recepten
Salade met gerookte zalm en asperges
PT20M
Salade met gerookte zalm en asperges
Heeft een beetje weg van carpaccio maar dan weer wat anders.
Een heerlijk en makkelijk voorgerecht, gewoon door gebruik te maken van
de juiste combinatie.
Dit is een aanrader als je gasten krijgt want het is al heel goed voor te
bereiden en het is ook nog eens een restaurantwaardig gerecht.
Met een broodje en kruidenboter erbij is dit ook een prima
lunchgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gerookte zalm en asperges te bereiden
- Schil de asperges, snij ze schuin in grove stukken, kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Verdeel de zalm over de borden, leg op elk bord een pluk rucola en giet er een beetje vinaigrette overheen.
- Schik de aspergestukken erop en strooi er kaas en pijnboompitten overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Buiten het aspergeseizoen kun je gebruik maken van groene asperges of een pot(je) witte asperges.