Recept
« Terug naar recepten
Salade met lopend eitje, sperziebonen, rode biet, peterselie
PT20M
Salade met lopend eitje, sperziebonen, rode biet, peterselie
Een heerlijk salade met lopend eitje, sperziebonen, rode biet, peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met lopend eitje, sperziebonen, rode biet, peterselie te bereiden
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Snij ze doormidden en stoom ze gaar. Snij de ijsbergsla doormidden en daarna in dikke repen. Snij de bieten in 6.
- Maak een vinaigrette van de honing, de zonnebloemolie, de balsamicoazijn en de gehakte peterselie en kruid met peper en zout.
- Dompel de eieren onder in kokend water. Reken 5 min gaartijd nadat het water terug begint te koken. Hou de eieren onder ijskoud water en pel ze. Schik de ijsbergsla, de sperziebonen en de rode biet op borden. Breng op smaak met de vinaigrette. Snij de eieren doormidden en leg ze op de borden. Serveer met brood.