Je kunt dit als lunch gebruiken.
Je kunt het als koude snack gebruiken
Je kunt het als groente gebruiken bij je diner.
**********************
Je kunt hierbij het beste een droge rose wijn drinken of een witte droge Zuid - Franse wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Salade met Sperciebonen à la Niçoise
PT60M
Salade met Sperciebonen à la Niçoise
A la Niçoise = op de manier zoals ze dat in Nice gewoon zijn om te doen. Het zijn gerechten waarin in elk geval geval verwerkt worden : tomaten, zwarte olijven en olijf olie, veel knoflook, ansjovis, kappertjes en vaak ook aardappeltjes.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kennissen die al zeer lang in Zuid Frankrijk wonen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met Sperciebonen à la Niçoise te bereiden
- Kook de spercieboontjes in kokend water gedurende 4 minuten, giet ze af en koel ze na in de bak met ijs water een paar minuten. Haal ze daar weer uit en zet ze apart.
- Kook de aardappeltjes gaar in 13 minuten, giet ze af en koel ze extra in de bak met ijs water gedurende een paar minuten. Haal ze daar uit en zet ze apart.
- Kook de eieren in 8 minuten hard en koel ze na in het ijs water. Pel ze en snijd ze in de lengte in vieren.
- Zet de gesneden radijsjes klaar.
- Zet de gehalveerde en ontpitte zwarte olijven klaar.
- Maak een dressing van de aangegeven ingredienten.
- Roer 1/3 van de dressing door de sperziebonen.
- Roer 1/3 van de dressing door de aardappeltjes.
- Verdeel over de borden de sperziebonen, de aardappeltjes, de radijsjes, de zwarte olijven.
- Bak de kappertjes "krokant" in 2 eetlepels olijf olie en strooi dat over de borden.
- Garneer met een 1/8 eitje en 1 krulletjes ansjovis.
Jan A van der Hoeden zegt:
Tonijn zit wel bij de salade Niçoise,kennelijk dus niet bij bovenstaand recept.
Jan A.