Recept
« Terug naar recepten
Salade van bamboescheuten
PT20M
Salade van bamboescheuten
Een heerlijk salade van bamboescheuten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van bamboescheuten te bereiden
Rooster de rauwe rijstkorrels in een kleine koekenpan op matig vuur al omscheppend goudbrui.Wrijf de rijst in de vijzel tot een grof poeder.Wrijf ook de sesamzaad fijn.Laat de bamboescheuten uitlekken in een vergiet.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.Pers de limoen uit.Roer in een schaal het limoensap,sesamzaad,de vissaus,rijstpoeder,peperreepjes en bosui door elkaar.Schep de bamboescheuten,munt en koriander erdoor.Verwijder de harde stelen uit de waterkers.Schep de waterkers luchtig door de salade.