Recept
« Terug naar recepten
Salade van eendeborst
PT30M
Salade van eendeborst
Een heerlijk salade van eendeborst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van eendeborst te bereiden
Maak de gemengde sla schoon, laat goed uitlekken en snij klein.
Bak spekjes mooi knapperig bruin.
Rooster pijnboompitten.
Toast brood en snij diagonaal tot driehoeken
Maak van de ingredienten een vinaigrette.
Snij de eendeborsten in mooie dunne plakjes.
Bak de plakjes om en om in boter en breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren:
Verdeel de sla over 5 borden en giet hierover een beetje vinaigrette.
Verdeel over de bedjes van sla de geroosterde pijnboompitten en gebakken spekjes.
Leg de gebakken eendeborst in waaiervorm en serveer uit.
Zet het getoast brood met boter apart op tafel
Bak spekjes mooi knapperig bruin.
Rooster pijnboompitten.
Toast brood en snij diagonaal tot driehoeken
Maak van de ingredienten een vinaigrette.
Snij de eendeborsten in mooie dunne plakjes.
Bak de plakjes om en om in boter en breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren:
Verdeel de sla over 5 borden en giet hierover een beetje vinaigrette.
Verdeel over de bedjes van sla de geroosterde pijnboompitten en gebakken spekjes.
Leg de gebakken eendeborst in waaiervorm en serveer uit.
Zet het getoast brood met boter apart op tafel