Recept
« Terug naar recepten
Salade van gebakken kippenlevertjes en ( zieopm )
PT45M
Salade van gebakken kippenlevertjes en ( zieopm )
Een heerlijk salade van gebakken kippenlevertjes en ( zieopm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van gebakken kippenlevertjes en ( zieopm ) te bereiden
Witlof en roodlof schoonmaken en in dunne repen snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Druiven wassen en halveren.
Op 5 bordjes witlof, roodlof, bosui en druiven rangschikken.
In koekenpan met anti-aanbaklaag baconreepjes ca 5 min. zachtjes bakken.
Kippenlevertjes in stukjes snijden.
Bestrooien met kerriepoeder en bloem.
Bacon aan de kant schuiven.
In bakolioe kippenlevertjes in ca
7 min. rondom gaar en bruin bakken.
Met schuimspaan kippenlevertjes en bacon uit pan acheppen en over salade op bordjes verdelen.
Door bakolie roeren :
Balsamico-azijn, ketjap, gembernat en sylvaner.
Koriander erboven fijn knippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Dressing over salade sprenkelen.
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Druiven wassen en halveren.
Op 5 bordjes witlof, roodlof, bosui en druiven rangschikken.
In koekenpan met anti-aanbaklaag baconreepjes ca 5 min. zachtjes bakken.
Kippenlevertjes in stukjes snijden.
Bestrooien met kerriepoeder en bloem.
Bacon aan de kant schuiven.
In bakolioe kippenlevertjes in ca
7 min. rondom gaar en bruin bakken.
Met schuimspaan kippenlevertjes en bacon uit pan acheppen en over salade op bordjes verdelen.
Door bakolie roeren :
Balsamico-azijn, ketjap, gembernat en sylvaner.
Koriander erboven fijn knippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Dressing over salade sprenkelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bert Allers zegt:
Domme vragen bestaan niet dus even een verheldering.
Roodlof komt oorspronkelijk uit Italie
En behoort tot de familie van witlof.
Het heeft een bitter smaak.
Je hebt 3 types
In de vorm van sla, wordt onterecht rode sla genoemd.
En het type rode Verona
wordt hetzelfde geteelt als Witlof, dus ingekuild, maar ook normaal geteelt.
Dan is er ook nog de kruising tussen witlof en roodlof Dit wordt ook geteelt als witlof en heeft rode punten en de krop is wit
bertal zegt:
Domme vragen bestaan niet.
Van roodlof komen 3 types voor
1. Het type dat op sla lijkt.
2. Het type rode Verona dat gewoon in de koude grond wordt geteelt, maar ook wordt ingekuild.
3.Het type dat is onstaan door een kruising van witlof en roodlof, dit type moet ook ingekuild worden, dit type is minder bitter.
En Sylvaner is een druivensoort, dus wordt er wijn van gemaakt.
veel succes verder.
m.v.g. Bert