KookJij

Salade van Krab - Asperge - Avocado

Een heerlijk salade van krab - asperge - avocado recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van Krab - Asperge - Avocado te bereiden

1).Maak een saus van de olie, citroensap, zeste, basilicum,
sjalot, ei, helft van de platte peterselie, peper en zout in de keukenblender. Voeg nog wat olie toe wanneer de saus te dik uitvalt.
2).Van de gekookte asperges de punten afsnijden (2 1/2 à 3 cm lang) en de aspegestelen met een dunschiller in tagliatelle-achtige slierten snijden. Dan de punten en slierten in kokend water 15 à 20 tellen blancheren en direct daarna afkoelen in ijswater. Laat de afgekoelde asperge delen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
3).Doe dat in een grote kom met de taugé, pistachio's en de andere helft van de platte peterselie en voeg dan de helft van de gemaakte dressing toe en roer dat goed door.
4).Roer in een andere kom de krab, de avocado en de rest van de dressing door elkaar.
5).Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer dat voorzichtig door elkaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de borden en strooi er wat gesnipperde bieslook over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst