Recept
« Terug naar recepten
Salade van rode biet en wortel
PT20M
Salade van rode biet en wortel
Een heerlijk salade van rode biet en wortel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Best Comfort Food
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van rode biet en wortel te bereiden
1. De walnoten al omscheppend in een droge koekenpan roosteren ong. 5 a 9 minuten tot ze lichtbruin en krokant zijn. Tot gebruik wegleggen.
2. In een kommetje/kopje met een garde door elkaar kloppen: olie + limoensap + sjalot + bruine suiker + mosterd + zout en peper. Tot gebruik wegzetten.(2 a 3x heb je wat van dit mengsel nodig)
3. De wortels schrappen. De rode bieten en wortels met een mandoline (of een zeer scherp mes) in dunne plakjes snijden.
4. De rucola met wat van de dressing mengen en over de slaschaal verdelen.
5. De plakken rode biet + wortels + grofgesneden peterselie in een kom mengen met wat dressing.
6. Verdeel bieten/wortelmengsel over de rucola.
7. Bestrooi met grofgehakte walnoten.
8. Eventueel zout en peper erover strooien.
9. Serveer met de overgebleven dressing.
2. In een kommetje/kopje met een garde door elkaar kloppen: olie + limoensap + sjalot + bruine suiker + mosterd + zout en peper. Tot gebruik wegzetten.(2 a 3x heb je wat van dit mengsel nodig)
3. De wortels schrappen. De rode bieten en wortels met een mandoline (of een zeer scherp mes) in dunne plakjes snijden.
4. De rucola met wat van de dressing mengen en over de slaschaal verdelen.
5. De plakken rode biet + wortels + grofgesneden peterselie in een kom mengen met wat dressing.
6. Verdeel bieten/wortelmengsel over de rucola.
7. Bestrooi met grofgehakte walnoten.
8. Eventueel zout en peper erover strooien.
9. Serveer met de overgebleven dressing.