Recept
« Terug naar recepten
Salade van schorseneren
PT30M
Salade van schorseneren
Een heerlijk salade van schorseneren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Herman den Blijker - AD 100312
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van schorseneren te bereiden
Was de schorseneren onder stromend water met een sponsje.
Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in dunne schijfjes.
Gebruik 1 schorseneer voor het schillen van lange slierten die worden gefrituurd ter garnering.
Giet het citroensap over de dunne plakken schorseneer en laat ze even staan.
Maak een dressing.
Gebruik wat van het citroensap waarin de schorseneren hebben gestaan.
Meng de dressing door de schorseneerschijfjes en breng op smaakmet zout en peper.
Frituur de schorseneerslierten en de peterselie.
Verdeel de salade van schorseneren over 4 borden en garneer ze met wat gefrituurde slierten en peterselie.
Giet er vervolgens nog wat olijfolie over.
Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in dunne schijfjes.
Gebruik 1 schorseneer voor het schillen van lange slierten die worden gefrituurd ter garnering.
Giet het citroensap over de dunne plakken schorseneer en laat ze even staan.
Maak een dressing.
Gebruik wat van het citroensap waarin de schorseneren hebben gestaan.
Meng de dressing door de schorseneerschijfjes en breng op smaakmet zout en peper.
Frituur de schorseneerslierten en de peterselie.
Verdeel de salade van schorseneren over 4 borden en garneer ze met wat gefrituurde slierten en peterselie.
Giet er vervolgens nog wat olijfolie over.