Recept
« Terug naar recepten
Salade van sint-jakobsvruchten en mesclun met citrusvruchten
PT15M
Salade van sint-jakobsvruchten en mesclun met citrusvruchten
Een heerlijk salade van sint-jakobsvruchten en mesclun met citrusvruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
florette-salades-nl.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van sint-jakobsvruchten en mesclun met citrusvruchten te bereiden
Bereiding van de vinaigrette (en de marinade): het sap van de citrusvruchten mengen met het zout en de peper en de sesamolie toevoegen. De sint-jakobsvruchten in 4 fijne schijven snijden en deze in een gedeelte van de vinaigrette marineren: 4 min. aan elke kant. De mesclun met de rest van de vinaigrette op smaak brengen. In een bord een bedje van gedroogde tomaten leggen en daarrond de schijfjes sint-jakobsvrucht leggen met daarop in het midden een boeketje mesclun. De koriander zeer fijn hakken en over het hele bord strooien samen met de sesamzaadjes en de fleur de sel.