Dit gerecht kan je natuurlijk ook als hoofdgerecht serveren in 1 persoonsschaaltjes en een lekkere salade erbij.
En ja, het is erg vet maar een keertje moet dat kunnen!
Recept
« Terug naar recepten
Salami pizza dipsaus
PT45M
Salami pizza dipsaus
Dit is een heerlijke variant voor bij de borrel en je voegt natuurlijk toe wat je wilt zoals eventueel gebakken champignons of stukjes paprika.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
beetje van internet en een beetje van mezelf!
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salami pizza dipsaus te bereiden
- Breng de melk tot het kookpunt.
- Voeg de roomkaas toe en laat oplossen in de melk, goed blijven roeren.
- Voeg de mozzarella toe en als deze is gesmolten de parmezaan.
- Alles goed doorroeren en in een ovenschaal doen.
- De tomatenpuree met de wijn en het laurierblad en de italiaanse kruiden naar smaak verwarmen onder goed roeren.
- Het mengsel over het kaasmengsel in de ovenschaal doen en flink wat vers gemalen peper erover verdelen.
- De halve plakjes verse tomaat erover verdelen en bestrooien met de geraspte jonge kaas.
- Salami erover verdelen en in een voorverwarmde oven van 230C zetten tot de kaas gaat bubbelen.
- Afwerken met fijngesneden verse basilicum.
- Goed heet serveren met een schaal nachochips of vers afgebakken stokbrood.