Recept
« Terug naar recepten
Salamipasteitjes.
PT35M
Salamipasteitjes.
Een heerlijk salamipasteitjes. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorien Gertzen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salamipasteitjes. te bereiden
Snijd de salami zonder het vel in kleine blokjes.
Snijd de augurkjes eveneens in kleine blokjes.
Schep de salami, de augurk, de mosterd en de zure room in een kom door elkaar.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap.
Steek er met het uitsteekvormpje ronde plakjes uit met een doorsnee van ca. 8 cm.
Leg de deegresten op elkaar (niet kneden!) en rol ze opnieuw uit.
Er moeten in totaal 16 deegrondjes zijn.
Leg de helft van de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de randen met behulp van een kwastje met koud water en verdeel er de vulling over.
Rol de overige deegplakjes met behulp van een deeproller iets groter uit, leg ze over de vulling en druk de deegranden met behulp van een vork stevig op elkaar.
Zet de salamipasteitjes eventueel tot ze de oven ingaan in de koelkast of bak ze meteen af.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met de losgeroerde eierdooier en prik er met de punt van een mes een gaatje in om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen.
Bak de pasteitjes in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Snijd de augurkjes eveneens in kleine blokjes.
Schep de salami, de augurk, de mosterd en de zure room in een kom door elkaar.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap.
Steek er met het uitsteekvormpje ronde plakjes uit met een doorsnee van ca. 8 cm.
Leg de deegresten op elkaar (niet kneden!) en rol ze opnieuw uit.
Er moeten in totaal 16 deegrondjes zijn.
Leg de helft van de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de randen met behulp van een kwastje met koud water en verdeel er de vulling over.
Rol de overige deegplakjes met behulp van een deeproller iets groter uit, leg ze over de vulling en druk de deegranden met behulp van een vork stevig op elkaar.
Zet de salamipasteitjes eventueel tot ze de oven ingaan in de koelkast of bak ze meteen af.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met de losgeroerde eierdooier en prik er met de punt van een mes een gaatje in om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen.
Bak de pasteitjes in ca. 15 minuten gaar en bruin.