Recept
« Terug naar recepten
Salsa Verde II
PT45M
Salsa Verde II
Zie ook Salsa Verde I
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salsa Verde II te bereiden
1).Leg de tomatillo's met snijkant naar beneden en de lomboks, uien plus knoflook op een met alu-foil bekleed bakblik. Schuif het bakblik in de oven tot de uien zacht zijn geworden.
2).Dan gaan de groentes van het bakblik in een keukenmachine met de limoen, en de kappertjes en de blaadjes van de groene kruiden. Pulseer dit tot een grove homogene pasta.
3).In een draaiende machine de olie toevoegen in een dun straaltje en vervolgens met komijn en zout op smaak brengen.
2).Dan gaan de groentes van het bakblik in een keukenmachine met de limoen, en de kappertjes en de blaadjes van de groene kruiden. Pulseer dit tot een grove homogene pasta.
3).In een draaiende machine de olie toevoegen in een dun straaltje en vervolgens met komijn en zout op smaak brengen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze van oorsprong Mexicaanse salsa (misschien horen de kappertjes er dan niet in) is een prima begeleider van alles van wat de grill komt (vlees, vis, groentes, enz.)