Recept
« Terug naar recepten
Salzburger bierfleisch
PT135M
Salzburger bierfleisch
Een heerlijk salzburger bierfleisch recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salzburger bierfleisch te bereiden
Snijdt het rundvlees in grote brokken en breng het met zout en peper op smaak. Verhit de pan, voeg vet toe, laat het heet worden en braad het vlees aan beide kanten aan. Bak in dezelfde pan de blokjes gesneden mager spek en fijn gesnipperde uien mee. Voeg de tomatenpuree toe, laat even doorbakken, bestuif met bloem en blus het met bier. Giet de runderbouillon erover en laat het afgedekt met majoraan, tijm, zout en peper gaar stoven. Bak het spek in de pan met olie en kruidt met peper en zout. Verdeel over de ragout croutons van in blokjes gesneden bruinbrood en zilveruitjes.