Recept
« Terug naar recepten
Sambal Badjak
PT30M
Sambal Badjak
Lekkere sambal volgens recept van Oma de Sadeleer
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Badjak te bereiden
- Hak de uien met de knoflook zéér fijn en fruit ze in de hete olie, voeg de trassi, de suiker, djahé en ketjap toe. Prak de trassi fijn zodat het opgelost is en doe de potten sambal erbij. Laat dit geheel een half uurtje pruttelen op een klein vuurtje.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Deze sambal kreeg ik van Mevrouw de Sadeleer, de moeder van onze vriend, die zoo lekker was dat ze mij het recept doorgaf,zo dat ik het nu met iedereen kan delen!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wendy zegt:
Hiero: https://www.sambalbij.eu/
Harry Löhr zegt:
Hilde Dumont zegt: