KookJij

Sambal Badjak

Lekkere sambal volgens recept van Oma de Sadeleer
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Badjak te bereiden

  1. Hak de uien met de knoflook zéér fijn en fruit ze in de hete olie, voeg de trassi, de suiker, djahé en ketjap toe. Prak de trassi fijn zodat het opgelost is en doe de potten sambal erbij. Laat dit geheel een half uurtje pruttelen op een klein vuurtje.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Deze sambal kreeg ik van Mevrouw de Sadeleer, de moeder van onze vriend, die zoo lekker was dat ze mij het recept doorgaf,zo dat ik het nu met iedereen kan delen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Spijtig staat er geen foto bij, om een idee te hebben hoe het recept eruit ziet. Voor mij als Belg ben ik een leek wat betreft dit gerecht
Wendy

Wendy zegt:
Bedankt voor het delen. Lijkt me erg lekker. Zelf ben ik gewoon weg te lui en bestel ik een kant en klare haha

Hiero: https://www.sambalbij.eu/
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik ga deze binnenkort eens maken. Echter ga ik geen sambal uit een pot gebruiken, maar de sambal van mijn eigen recept (https://www.kookjij.nl/recepten/sambal1). Verser kan niet, en je kan dan ook nog variëren met de soorten pepers en dus ook met de scherpte :)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
O, hèèèrlijk, zal de trassi (helaas)
weglaten, want er zijn een paar fam. leden die er allergisch voor zijn.
Ooit heb ik sambal trassi (van Koningsvogel) "opgeleukt" met garnaaltjes en dát viel ook in de smaak, maar daar moet je liefhebbers
voor hebben!
Harry de Prouw

Harry de Prouw zegt:
Wauw....ik als sambalfiel ga dit zeker eens proberen. Een dikke merci.