Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Babi
PT15M
Sambal Goreng Babi
Een heerlijk sambal goreng babi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatische kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Babi te bereiden
De bouillon (of water) moet koken als je dit direct gaat gebruiken.
Het vlees met keukenpapier drogen en dan in repen snijden van ongeveer 4 cm lang en 1 à 1,5 cm breed.
De olie in de wok verhitten en de uien hierin bakken tot glazig. Dan de knoflook erbij en goed omroeren.
Nu het vlees erbij (indien nodig in gedeeltes) en blijf dit wokken tot het vlees niet meer roze/rood is.
Dan toevoegen: prei + sambal + 1,5 dl kokend water of kokende bouillon.
Alles goed omscheppen, deksel op de wok en laat het geheel 8 à 10 minuten zachtjes sudderen of tot het vlees zacht is.
Daarna de ketjap erbij en naar smaak zout en peper.
Voor degenen die pittiger willen kun je de Spaanse peper ontdoen van zaadjes en zaadlijsten, in ringetjes snijden en apart serveren.
Het vlees met keukenpapier drogen en dan in repen snijden van ongeveer 4 cm lang en 1 à 1,5 cm breed.
De olie in de wok verhitten en de uien hierin bakken tot glazig. Dan de knoflook erbij en goed omroeren.
Nu het vlees erbij (indien nodig in gedeeltes) en blijf dit wokken tot het vlees niet meer roze/rood is.
Dan toevoegen: prei + sambal + 1,5 dl kokend water of kokende bouillon.
Alles goed omscheppen, deksel op de wok en laat het geheel 8 à 10 minuten zachtjes sudderen of tot het vlees zacht is.
Daarna de ketjap erbij en naar smaak zout en peper.
Voor degenen die pittiger willen kun je de Spaanse peper ontdoen van zaadjes en zaadlijsten, in ringetjes snijden en apart serveren.